Forside > Fingermat og pinchos catering

Fingermat og pinchos catering

Fingermat catering eller pinchos catering er perfekt for arrangementer hvor man kun ønsker noe lett å spise, og hvor det er viktig at maten skal kunne spises uten bestikk. Delicatessen Catering tilbyr menyer med fingermat og pinchos for som leveres kalde, klare til å settes på bordet!

 

For stående selskap eller anledninger der enkel bespisning er det mest praktiske, tilbyr Delicatessen Catering smaksrike pinchos, snitter og annen fingermat.  Skal du arrangere et utdrikningslag der man er på farten, dåp med mye aktivitet rundt de små, eller ta farvel med et kjært familiemedlem? Da kan vi levere catering fingermat det er naturlig å samles rundt.

 

Vår pinchos-meny er for tiden kun tilgjengelig for større selskaper. Send en forespørsel til catering@delicatessen.no hvis du ønsker å se menyen, eller vil bestille pinchos til et større selskap i Oslo.

 

Se bestillingssiden vår –her kan du enkelt legge inn en bestilling på fingermat eller noen av våre andre menyer.

 

fingermat catering i oslo
Vår fingermat-meny er genial for deg som vil ha catering til bursdag, utdrikningslag eller andre feststemte feiringer hvor man ikke har faste sitteplasser

 

Pinchos og snitter catering

 

Hvis man skal ha et selskap hvor det er ønskelig med fingermat, er pinchos og snitter perfekt å servere dine gjester. Pinchos er ulike, spanske småretter, ofte holdt sammen med en liten cocktailpinne. Pinchos kan enkelt spises uten søl, og uten at man trenger å bruke bestikk og tallerkener. Pinchos er en viktig del av matkulturen i Baskerland, hvor man kaller disse godsakene Pintxos.

Snitter er små smørbrød bestående av forskjellig typer pålegg og topping plassert på et lite stykke brød. Disse er også enkle å spise, uansett om man står eller sitter. Man kan med andre ord si at vi lager vi snitter med spansk vri på Delicatessen Catering – både i vår Fingermat-meny og vår Pinchos-meny.

Fingermat kan enkelt settes frem hvor som helst i lokalet og bli stående i mange timer. På den måten kan gjestene forsyne seg og spise utover dagen etter hvert som de blir sultne eller ønsker påfyll. Dette skaper mer rom for det sosiale – slik at man kan mingle og bevege seg i rommet mens man spiser.

 

snitter catering oslo
Et utvalg pintxos fra Delicatessen Catering i Oslo

 

Litt kuriosa: ordet pincho kommer fra spanskens pinchar, som betyr å pirke eller stikke noe. Pinchos er en hjørnestein i matkulturen i Baskerland i Nord-Spania, og har like stor sosial betydning som kulinarisk. Her går man gjerne fra bar til bar og tar en pintxo og en liten øl, mens man slår av en prat med sidemannen. Uttal det som en spanjol: [ˈpintʃo] – og skriv det som en basker: pintxo!